Хасково

28 800 лични документи изтичат до края на годината в Хасковска област

28 800 лични документи изтичат до края на годината в Хасковска област и трябва да бъдат подменени, съобщават от полицията.

Става въпрос за 7 100 лични карти, 15 000 паспорта и 6 700 шофьорски книжки. От началото на годината в областта са издадени 34 500 лични документи.

От днес всеки четвъртък от седмицата екип на Паспортна служба ще е в сградата на полицейския участък в Стамболово. По повод празника Курбан байрам служителите ще работят в Стамболово на 6 и 7 юли.

Обичайно през месеците юли и август най-много хора заявяват издаване или подмяна на лични документи. От полицията съветват да се проверява валидността на личните документи. Хората с постоянен адрес на територията на Хасковска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи в удобно за тях Районно управление – в Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград или Ивайловград. Готовите документи се получават в същото звено, където е подадено заявлението.

Препоръчва се дължимите такси за издаване на лични документи да се плащат с банкови карти на ПОС-устройства, които са налични на всички гишета на Паспортните служби. Хората, които притежават валиден електронен подпис могат онлайн да поискат подмяна на лична карта, паспорт или шофьорска книжка чрез електронните административни услуги на МВР. Когато заявлението за издаване на български личен документ е подадено по електронен път, документът се получава лично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button