Хасково

Част от постройка и ограда пак се срутиха на „Булаир“

СрутванетоОградата на бившето военно поделение на ул. „Булаир“ в Хасково заедно с част от сграда се срути отново. Този път падналата част е доста по-голяма от преди.

Само преди месец и половина на същото място бяха паднали доста от камъните, които останаха там дни наред и районът бе ограден след подаден сигнал от Haskovo.info.

Този път мястото бе почистено и оградено доста по-бързо. По чудо срутената постройка не се стоварила върху преминаващи по тротоара хора, разказаха живеещи в съседните сгради.

При предишния инцидент от охраната на военния обект признаха, че срутвания по оградата има почти всеки месец.

Някогашното поделение е собственост на министерството на отбраната и от скоро е обявено за продажба. Очаква се новият собственик да вземе мерки за обезопасяването на терена. От община Хасково преди време коментираха, че единственото, което могат да направят, е да дават предписания на собствениците на опасните сгради да ги обезопасят.

 Срутването  Срутването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Doc
Doc
05.05.2011 18:31 18:31

Добре защо компетентните органи не предприемат някакво действие. Трябва ли да стане нещастен случай, че тогава да се сетят, и пак да е след дъжд …. качулка.

Анонимен
Анонимен
05.05.2011 18:51 18:51

Док, въпроса който задаваш трябва да го насочиш към Кмета, (Узунджовския Р………), защото според Закона за устройство на територията (ЗУТ) право на защита на гражданите и обезопасяване на падащите сгради е на Кмета.

e92
e92
05.05.2011 19:25 19:25

…така е според ЗУТ, но нали се сещаш, че той веднага може да си „измие ръцете“ и да каже..“Това не е общинска собственост а на еди кой си…“

xa-xa-xa
xa-xa-xa
05.05.2011 23:09 23:09

ami taka si e.. SLUCHAINO KAZARMATA DA NE E OBSHTINSKA ? kmeta kak da se razporejda s neshta na voennoto ministerstvo ?! ai obesnite mi kak stava toq fokus ?

Анонимен
Анонимен
06.05.2011 18:28 18:28

Общината ремонтира и после си търси парите от Министерството на отбраната или на когото се водят по баланса сградите на казармите. Не казвам, че са на МО защото това е въпрос на проверка. А останалото от целия процес е ясно на Общинарите от Хасково, а ако не им е ясно как се процедира след това ами да си намерят някой консултант да им го направи. Все пак тук има пари за усвояване и на г-н Кмета му е ясно как да си прибере парите.

Анонимен
Анонимен
06.05.2011 18:32 18:32

Ха-Ха-Ха, това, че не са на общината (което е идеална законна вратичка за Кмета) не значи че общината няма механизми за решаване на този проблем по законен начин. В ЗУТ е регламентиран и този частен случай.

Веритас
Веритас
07.05.2011 17:44 17:44

Ха-ха-ха, имам един цитат за теб.
„Всеки фокус е елементарен за добрия фокусник“, а според мен Кмета си има достатъчно фокусници в общината.

Back to top button