Любопитно

Хасковлийка стана шампион в спорта на Хари Потър

Хасковлийката Петя Чоева спечели британската и европейската купа по куидич – спорт от романите и филмите за Хари Потър.

От 2019 г. българката тренира и се състезава с отбора на Werewolves of London в Англия. Един отбор се състои от 7 играча от позиции – chaser (преследвач), keeper (вратар), beater (бияч), seeker(търсач). Спортът е смес от доджбол, хандбал, нетбол и дори американски футбол на моменти. Куидичът се играе едновременно от мъже и жени в един отбор.

Петя Чоева
Петя Чоева

„Позицията, на която играя, е преследвач. В Лондон, както се и очаква, има най-много отбори. Аз от скоро съм част от първия отбор на Werewolves of London (Върколаците на Лондон), но в малкото време прекарано в отбора, ние спечелихме първи места на Британската купа и Европейската купа по куидич“, разказа за Haskovo.info Петя.

Петя ЧоеваБританската купа се игра в Шефилд, Великобритания. Там участват отбори чак от Есекс и Стърлинг. Турнирът е разделен в две лиги – университетска и обществена. Европейската купа се състоя в Лимерик, Ирландия. Участваха отбори от Италия, Франция, Белгия, Турция, Испания и други държави.

Петя ЧоеваПетя Чоева завършва Компютърно и софтуерно инженерство в Техническия университет в София, след което изкарва магистратура по Компютърни науки в Саутхемптън и сега работи като софтуерен инженер в „Cayuse“ (Лондон).

Петя Чоева

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.06.2022 13:20 13:20

Ама сигурно и летиш

Back to top button