Регион

Откриха паметна плоча за Втората световна война в Конуш

Откриването на плочатаПаметна плоча на всички конушенци, участвали във Втората световна война бе открита днес в хасковското село. На нея са изписани по азбучен ред имената на 93-ма мъже от Кошун, които вече не са между живите.

Плочата е направена с дарения от жители на селото и местни фирми. Събраните 4000 лева са вложени в проектирането и изграждането на мемориала. Поводът да бъде открит днес е Денят в памет на жертвите от Втората световна война, който се чества на 9 май.

Инициативата за изграждането на паметната плоча е на кметството и местният съюз на запасните офицери и сержанти „Стоян Илиев Гочев“, съобщи за Haskovo.info кметицата на селото Мария Митева.

Сред официалните гости на откриването на мемориала бяха секретарят на Централния съвет на ветераните капитан първи ранг Марин Петков, председателят на областното ръководство на ветераните Стефан Байрактаров, областният управител Румен Данев и секретарят на община Хасково Атанас Димитров.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.05.2011 21:51 21:51

ДА НАПИШАТ НА ПЛОЧАТА-ВИНОВНИ ЗА СМЪРТА НА ТИЯ ХОРА СА КОМУНИСТИТЕ,КОИТО ГИ ИЗПРАТИХА НА ФРОНТА БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ Е МОЛИЛ ОТ КОАЛИЦИЯТА.НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА-БАЛАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ.ОБЩАТА ЦИФРА НА ЗАГИНАЛИТЕ Е ПРИБЛИЗИТЕЛНО ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ.ЗА ТЕЗИ БЕЗМИСЛЕНИ ЖЕРТВИ НИКОЙ НЕ НИ КАЗА ВРАВО,А В УНГАРИЯ СА НИ КАЗАЛИ ДА СИ ВДИГАМЕ ЧУКАЛАТА И ДО ТАМ.ПОБЕДАТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ЕВРЕИТЕ ОТ СССР И ГОСПОДАРИТЕ ИМ ОТ САЩ.

Аз
Аз
08.05.2011 22:50 22:50

Прочети пак, пише „УЧАСТВАЛИ“ а не загинали.
Много бегли и неверни са ти познанията по История.

Анонимен
Анонимен
09.05.2011 20:08 20:08

НА КОМУНИСТА СЪС ЗАГЛАВИЕТО-АЗ ЩЕ МУ КАЖА ДА МИ ГО НАГЪЛТА С МАЗ.
ВИДЯЛ СЪМ ДОБРЕ,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА УЧАСТВАЛИ!!!
ЦИФРАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ Е ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЪПАКО ЕВРЕЙСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Back to top button