Хасково

Преслав Александров от ПМГ – младши национал

ПреславЗа първи път в 27 годишната история на олимпийското движение по информатика Хасково има член на разширения  младши национален отбор по информатика. Това е седмокласникът от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Преслав Александров.

След изключително оспорваните два състезателни дни на XXVII Национална олимпиада по информатика възпитаникът на местната гимназия се пребори не само със своите връстници, но и с осмокласници. Това е още едно доказателство, че хасковската школа е една от елитните в страната, коментират от школото.

Преслав Александров отвори вратата на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ към балканските и международни турнири по информатика- младша възраст.

След значимите успехи на златните момчета Антон Анастасов, Камен Стойков и Михаил Карев идва бодрата смяна на малките таланти в областта на състезателното програмиране: петокласниците Александър Георгиев и Ралица Манолова, съответно на 6 и 7 място шестокласникът Димитър Карев- 8 място, седмокласникът Добрик Георгиев – първа резерва на младшия разширен национален отбор и не на последно място осмокласникът Николай Стойнов.

Хасковският отбор Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button