Любопитно

Иван Енчев с поредна награда от национален конкурс

Писателят Иван Енчев, който наскоро отбеляза личен юбилей, получи втора награда от Националния литeратурен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“.

Организатори са Община Мездра, Съюзът на българските писатели и Туристическият комплекс „Дядо Йоцо гледа“. Темата на тазгодишното издание на конкурса бе „Миналото, настоящето и бъдещето на нашата Родина“.

Отличеният разказ на Иван Енчев е озаглавен „Стълба към небето“. „Най-трудно се изкачва стълбата към небето на мечтите“, казва в края на творбата литературният герой.

Наградите бяха връчени на победителите в навечерието на 172-та годишнина от рождението на народния поет и писател Иван Вазов. Церемонията се състоя край паметника „Дядо Йоцо гледа“, недалече от село Очиндол – родното място на популярния Вазов герой.

Тази година в анонимния конкурс взеха участие 57 автори. Общо 934 разказа са представени в 11-те издания на националния литературен конкурс, а 53-ма писатели са отличени с награди, съобщават от Община Мездра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button