Хасково

Проверяват изрядни ли са кафенетата в Минерални бани

ТютюнопушенеЗаведенията в община Минерални бани утре ще бъдат обект на проверка доколко спазват Наредбата за тютюнопушене, съобщи за Haskovo.info директорът на „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към РЗИ Хасково д-р Иван Александров.

При приключилата проверка в Тополовград са съставени 5 акта при проверени 15 обекта. Санкциите с а в два ресторанта и три кафенета. В единия от ресторантите е липсвала преграда на помещения за пушачи и непушачи, нямало е и указателна табела. В другия ресторант пък табелата не е била стандартна с необходимите цветове, а ксерокопие, формат А4. В него също е лисвала изискваната преграда.

В едно от кафенетата с актове почти всички изисквания на Наредбата са били изпълнени, но е установена липса на протокол за измерване на вентилацията. В другите две кафенета, тип павилиони, е нямало вентилация. След наложените санкции собствениците им са заявили, че ще преминат на варианта за непушачи, уточни д-р Александров.

В Хасково през изминалата седмица е връчено предписание на нов наемател на заведение, с което е инструктиран за изискванията на Наредбата за тютюнопушене, допълни директорът на „Профилактика на болестите и промоция на здравето“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1
1
09.05.2011 19:58 19:58

Защо не се проверят заведенията близо до училищата в Хасково, а само се изнася информация за другите населени места. Повечето нямат дори табелия, а промените са именно заради децата.

Анонимен
Анонимен
10.05.2011 9:16 9:16

Новата инспекция да не разтръбява къде ще проверява, а да обявява информацията след проверката. Бих им предложил да идат и в други общини напр.Стамболово

Back to top button