Хасково

Осъдиха Община Хасково да плати 12 000 лева за пропадналата в пропастта на „Акация“ кола

Община Хасково е осъдена заради инцидента с пропадналата кола на ул. „Акация“ през септември миналата година. Тогава автомобил падна в огромната яма в края на улицата, а двама души се измъкнаха по чудо без сериозни травми.

Рано сутринта на 4 септември 2021 година Драгомир Николов шофирал по ул. „Акация“ заедно с момиче в колата, когато до блок 3 автомобилът пропаднал в дълбоката 4 метра пропаст, в който се изливат и канализационни води. Тогава момчето определи ситуацията като шокираща. Пред Haskovo.info той заяви, че се е движил с около 10 километра в час, той като имало много паркирани коли и на практика нямало видимост. Същото е разказал и пред съда.

Според техническите експертизи дори и при движение с 10 километра в час на водача са били нужни над 6 метра, за да спре, след като види пропастта, а последните паркирани автомобили са били на 5 и 2 метра от пропастта.

Заради инцидента собственичката на колата е предявила иск за 8 000 лева срещу Община Хасково за покриване на щетите. Шофьорът е поискал 12 000 лева заради претърпените физически и психически травми. Съдът удовлетворява искането за материалните щети и определя 4 000 лева обезщетение за водача. Така общата сума, която Община Хасково трябва да заплати на двамата е 12 000 лева. Допълнително кметството ще трябва да заплати близо 1 700 лева разходи по делото.

През годините хората от съседните блокове многократно са настоявали за ремонт, писали са писма и са събирали подписи. Няколко дни след инцидента от Община Хасково поставиха бетонни колове пред пропастта, а в началото на тази година обявиха поръчка за ремонт. Вече има избран изпълнител и работата ще започне всеки момент. Основната работа ще бъде по изграждането на колектор, който да отведе канализационните води под улицата, които се изливат в ямата, а след това тя ще бъде запълнена, уточни заместник-кметът Динко Тенев пред Haskovo.info.

Кола падна в пропастта на липсващата част на улица „Акация“ в Хасково

Търсят кой да ремонтира колектор от канализацията на „Акация“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.06.2022 11:45 11:45

Браво! Малко е, но все пак е нещо. Въпреки че реално тези пари ще ги платим от нашите данъци, общината трябва да бъде съдена ежедневно за несвършена работа, за да се вземат малко в ръце и да свършат поне част от задълженията си.

Back to top button