Хасково

Съдът потвърди 3 000 лв. глоба заради загиналия работник в депото край Гарваново

Хасковският районен съд потвърди наказателно постановление в размер на 3 000 лв., наложено от Инспекцията по труда на работодателя на 35-годишния мъж, който загина на 8 март в депото край Гарваново.

Haskovo.info припомня, че мъжът е работил на балираща машина. Той е паднал в коритото на пресата и е загинал.

От фирмата са обжалвали глобата като незаконосъобразна и са поискали от съда да я намали на 1 500 лв. Наказателното постановление е наложено, защото не била извършена оценка на риска за дейността – ръчно почистване на балираща преса в горната част на бункера, като се премахва натрупаното фолио. Дадени са и предписания за отстраняване на установени нарушения с определени срокове.

Според съда работодателят е извършил нарушението за което е съставено наказателното постановление. Глобата за него е от 1 500 до 15 000 лв., като 3 000 лв. е малко над минималния размер. Магистратите посочват, че това е най-благоприятният за жалбоподателя вариант и потвърждават наказателното постановление.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button