Хасково

Водата в Хасково минимум 2,50 лева от август

ЧешмаОт август хасковлии ще плащат по-скъпа вода. Това заяви на пресконференция днес директорът на ВиК – Хасково Петко Стойчев.

Причината е, че до края на май ще заработи пречиствателната станция край града. Това автоматично ще натовари абонатите с допълнителна такса за пречистване на водата. Тя е разделена в три категории – отпадъчни води за бита, предприятия с органично замърсяване и предприятия с химическо замърсяване. В зависимост от това в коя категория попадат водата ще бъде между 20 и 90 стотинки по-скъпа. 

Гражданите ще плащат към досегашните 2,30 лева минимум 20 стотинки отгоре. Окончателното решение ще е на ДКЕВР

Необходимостта от увеличаване на цената на водата Петко Стойчев обоснова най-вече с големите  разходи на пречиствателната станция за електроенергия, които са около 1 000 лева на ден. 

„Въпреки че съоръжението ще работи с 40-50% от капацитета си разходите за ток няма да намалеят“, уточни Стойчев. Той допълни, че в момента вървят 72-часовите проби, след което пречиствателната станция ще се сдобие с акт 16, за да може да бъде открита до края на месеца. 

„Знам, че времето е тежко и хората ще кажат, че ги натоварваме допълнително с такса за пречистване, но това е държавна политика, която не можем да забавяме“, аргументира се началникът на ВиК – Хасково.

Haskovo.info припомня, че споразумението за изграждане на пречиствателната станция между Европейската банка, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ВиК – Хасково е сключено още през 2004 година. Реалното строителството е започнало през 2006 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.05.2011 12:06 12:06

Dobre no tazi voda za nashiq grad li shte se prechistva li za sasedite ni?

гого
гого
10.05.2011 14:16 14:16

За никой тя пречиства отпадните води , а не водата която идва в чешмите

darca
darca
10.05.2011 14:53 14:53

v 4e6mite ni te4e nay mrisnata i nay skipata voda bezumie

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
10.05.2011 14:55 14:55

Като се пречисти водата каде ще отива?За какво ще се използва и от кого?Защо не се пречиства водата от Ябълково която ни предлагате за питейна?Скоро време медиите писаха че Хасковската вода не става за миене камо ли за пиене.Тоя де*ил по малко да яде и да пие за сметка на хората и да престане да мисли щуротии!

Анонимен
Анонимен
10.05.2011 16:27 16:27

ТОЯ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕКИПА МУ ГИ ДОКАРАХА ОТ ДИМИТРОВГРАД ВАШИЯ ДРУГАР ИВАН ПЕТРОВ ОТ ГЕРБ.ТИЯ ДРУГАРИ ЗАЕХА РАБОТНИТЕ МЕСТА НА ХАСКОВЛИИ,А СЕГА И ЩЕ ГО НАЧУКАТ НА ВСИЧКИ ЗА ДА ПРИПЕЧЕЛЯТ И ЗА ДРУГАРЯ ПЕТРОВ ПО НЕЩИЧКО.
АМИ ТАКА Е БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.
ПЪК НА ЕСЕН,КАТО СПЕЧЕЛЯТ ГЕРБ КМЕТСКОТО МЯСТО,ДРУГАРЯ ПЕТРОВ СЕ Е ЗАКАНИЛ ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА БЪДЕ ОТ ДИМИТРОВГРАДСКИ КОМУНИСТИ.ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОМ,КАК СКАЖИТЬСЯ.ТОГАВА ХАСКОВЛИИ ЩЕ РАЗБЕРЪТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ.

МОРСКИЯ
МОРСКИЯ
10.05.2011 21:35 21:35

„…….споразумението за изграждане на пречиствателната станция между Европейската банка, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ВиК – Хасково е сключено още през 2004 година. Реалното строителството е започнало през 2006 година. “
КАТО СА СЕ СПОРАЗУМЯЛИ И ИЗГРАДИЛИ БЕЗ ДА МЕ ПИТАТ – СЕГА ТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ПРЕЧИСТВАНЕТО ! НА МЕН ПРЕЧИСТЕНА НЕ МИ ТРЯБВА !!!!!! ИМАМ СИ БУНАР !!!! АИ СИКТИР!!!!!!!!

Back to top button