Хасково

Мобилни екипи по селата за помощите за отопление в Хасковска област

Мобилни екипи по график ще посещават населените места за приема на заявления за помощите за отопление, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Сийка Гелева.

Кандидатстването започва от 1 юли и ще продължи до 31 октомври. От дирекцията призовават хората да не се струпват още в първите дни пред Социалните служби. Все още се очаква да бъде определен размерът на целевата помощ.

До 15 октомври се приемат заявления за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани за първи път в първи и осми клас за новата учебна година. Помощта е без доходен критерий и се изплаща на два пъти – 50% от сумата, след влизане в сила на заповедта за отпускане, а останалата част – в началото на втория учебен срок ако детето продължава да посещава училище.

Към момента са подадени 71 заявления за помощ за първокласници, като са издадени 65 заповеди за отпускане, а 6 заявления се обработват. Още не са подадени заявления за отпускане на помощ за осмокласници.

От 1 юли отпускането и ремонтът на помощни средства на хора с увреждания ще се администрира от Здравната каса. Заявленията подадени в Социалните служби по настоящ адрес преди 1 юли ще се обработват от социалните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button