Любопитно

Снимки на старо Хасково на изложба в столицата

Изложба „Стари балкански фотографии“ се открива днес в държавна агенция „Архиви“ в столицата.

Експозицията е съвместна инициатива на българската държавна агенция „Архиви“ и държавния архив на Република Северна Македония. Тя включва фотографии от втората половина на XIX век до 30-те години на ХХ в.

Изложбата показва 108 снимки от Централния държавен архив и от държавните архиви на 21 града, сред които е и Хасково. Фотографиите са запечатали някогашния вид на градове, села, поминък, бит, облекло, пазари и празници.

Държавният архив на Република Северна Македония представя историята на всекидневния бит със 108 фотографии от архивните фондове на Битоля, Велес, Скопие и Прилеп. Снимките са на тема архитектура, стари занаяти, селско стопанство, ежедневие, народни носии и бродерии, модерни градски костюми (алафранга), сватби, обществени събирания и образование.

Изложбата „Стари балкански фотографии“ вече е представяна в Музея на Република Северна Македония в Скопие. В София тя е отворена за посещения до 29 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button