Хасково

7 хасковски гимназии изпратиха дванадесетокласниците си

ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“

ImageГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково изпрати випуск 2011 със среден общ успех отличен 5,79. В навечерието на 40-годишнината на гимназията директорът Пенка Делиева им пожела сила и дързост. С решение на педагогическия съвет и управителния съвет на Училищното настоятелство бяха връчени две „Златаровски премии“ – на Атанас Димов и Александра Гаврикова. Стипендията от 2000 лева, осигурена от бившия възпитаник на гимназията и управител на Германо-българската индустриална камара Митко Василев, отиде при Росалина Тодорова. Призът за извънкласна дейност на бившия възпитаник  на езиковата Филип Филипов пък бе връчен на помощник – директора Светлана Костадинова и дванадесетокласника Атанас Димов.

Атанас Димов

Атанас Димов

Александра Гаврикова

Александра Гаврикова

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

Image117 зрелостници изпрати днес хасковската математическа гимназия. Ученик на Випуск 2011 стана Мирослав Радомиров, който е призьор от не една национални олимпиади по астрономия. Награди имаше и за най-изявените ученици в различните специалности – Филарета Йорданова от профил „Математика“, Ивайло Христов и Христо Владев от профил „Информатика“, Радослав Делчев от профил „Информационни технологии“ и Кристиян Аргиров от профил „Биология“. Директорът на гимназията Тодорка Милева пожела на завършващите да продължават напред уверени, силни и амбициозни.  

Image Image

ПГТ „Александър Паскалев“

ImageС две дървени пана, ключ и книга на випуск 2011 с послания за следващите поколения ще запомнят изпращането учители и ученици от хасковската професионална гимназия по туризъм.
Учениците от 12б клас дори бяха подготвили поема със спомените си за всеки един от учителите, които са им преподавали през годините.
Директорът на гимназията Пенка Георгиева поздрави зрелостниците и им пожела успех. Тя връчи на завършващите грамоти за отличен успех и сертификати на 15 от тях, които изкараха практиката си във Виена.
Празникът в гимназията по туризъм завърши с изпълнения на мажоретките, танцов ансамбъл „Южняче“ и балет „Галаксико“

Image Image

Спортно училище „Стефан Караджа“

ImageПо традиция спортното училище изпрати випуск 2011 с тържество в зала Дружба. 54 са дванадесетокласниците, които за последен път днес чуха училищния звънец. Те са с профил борба, футбол, баскетбол, тенис, хандбал, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо и бадминтон. Сред най-изявените от тях е Александър Вранчев, който е златен медалист от държавното първенство по силов трибой. Тази година Спортното училище има 4 паралелки държавен прием в V, VІ, VІІ и VІІІ клас и допълнителен прием за ІХ клас. От тази учебна година хасковското спортно училище разкрива професионална паралелка. За първи път учениците в „Стефан Караджа“ ще завършват школото с професия. Изборът на ръководството се е спрял на „Фитнес инструктор“, припомни помощник – директорът Димитрина Алексиева.

Image Image

Професионална гимназия по механоелекторехника „Стойчо и Кица Марчеви“

Image138 зрелостници изпрати днес Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково. Школото награди едни от най-изявените ученици, класирали се на националните олимпиади по техническо чертане и информационни технологии, както и заели трето място на републиканското първенство по хандбал. Тази година професионалната гимназия ще привлича кандидат-гимназистите с нова паралелка – „Възобновяеми енергийни източници“, съобщи помощник – директорът Дорина Карадимова.

Image Image

Професионална гимназия по транспорт „Н.Й. Вапцаров“

Image15 приети ученици във висши учебни заведения – това е равносметката на Професионалната гимназия по транспорт тази година, която днес изпрати 65-те дванадесетокласници от випуск 2011. Да бъдат добри, трудолюбиви и честни хора, да не забравят, че са възпитаници на училище с 50-годишна история и да бъдат себе си, пожела в словото си директорът Соня Добчева. За първа година отличниците на випуска получиха правото да изкарат безплатно шофьорски курс за придобиване на кат. С. Празникът в ПГ по транспорт завърши с кръшно хоро и засаждане на 3 борчета – толкова, колкото са паралелките завършващи ученици. Випуск 2011 пусна в небето и 3 гълъба с послание за мир и благоденствие на България.

 Image  Image

Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“

ImageС шампанско випуск 2011 на Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково се сбогува със своето училище. „Преди 4 години прекрачихте прага на гимназията, дадохте много на училището – младост, дръзновение и красота. Пожелавам ви да носите с гордост името на училището и да го съхраните в сърцата си“, каза в словото си директорът Росица Иванова. Днес гимназията изпрати 115 дванадесетокласници, сред които бе и първият випуск вечерна форма на обучение.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ХиХ
ХиХ
11.05.2011 15:18 15:18

5.79 това сме ние !! Най-добрите ! На добър час съученици !

тя
тя
11.05.2011 15:46 15:46

бъдете всички живи и здрави и успех в живот!

няма значение
няма значение
11.05.2011 16:04 16:04

Умишлено ли пропуснахте ПГСС? Това своего рода дискриминация ли е? И тази гимназия изпращаше днес своите зрелостници!

b v
b v
11.05.2011 22:17 22:17

tva toq maj li e jena li e ????

b v
b v
11.05.2011 22:17 22:17

d

гост
гост
11.05.2011 23:13 23:13

СПОРТНОТО СА НАЙ-ДОБРИТЕ. МНОГО УСПЕХИ И НАПРЕД.

Back to top button