Хасково

Библиотеката показва „Походът на книгите“

Машината на ГутенбергИзложба „Походът на  книгите“ подреди Регионалната библиотека „Хр. Смирненски“ по случай Деня на библиотекаря. Тя проследява историята на книгите от  времето на Гутенберг, изобретил системата за печатане с подвижни метални букви,  до наши дни, когато можем да четем Ботев, Вазов, Елин Пелин на електронни носители.

Най-голямото хранилище в Хасковска област показва фототипни издания на старопечатни книги, научни  изследвания на  книгоиздаването в България. Въпреки, че от 90-те години на миналия век литературни произведения  се публикуват и в Интернет, интересът към  книжния вариант няма да угасне, каза на откриването на изложбата директорът на библиотеката Тонка Койчева.  Заместник-кметът на общината Венко Точевски поздрави библиотечните специалисти с техния професионален празник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button