Регион

Организации помагат на възрастни хора в Хасковска област

Читалище „Н. Й. Вапцаров – 1964“ в Хасково ще положи грижа за възрастни хора от 70 до над 90 години, живеещи в града и в село Широка поляна.

Това са предимно хора с ниски доходи, които споделят, че най-голямата им потребност е от общуване с по-младите поколения, преодоляване на чувството за самота и изолация, обогатяване на културния и социалния им живот, както и запълване на свободното време и разнообразяване на ежедневието им, поясняват инициаторите. За третата възраст са предвидени летни кинопрожекции, обучения по използване на комуникационни технологии, съвети за избягване на телефонните измами, които представляват опасност за самотните възрастни хора през цялата година.

Инициативата е подпомогната от фонд „Нашите родители“ на фондация Bcause. От там идва подкрепата и за жители на ивайловградското село Покрован. 28 възрастни ще получават ежедневно топла храна, което е ангажимент на Сдружение „Каритас“ в София. За тези, които могат да се придвижват самостоятелно, е отворен и дневният център на сдружението. Фонд „Нашите родители“ цели подобряването на здравните и социалните грижи за възрастните хора и подкрепа на културни инициативи и връзка между поколенията.

Със суми от фонда се организират здравни прегледи, осигурява се помощ в дома на възрастни и самотноживеещи хора от малки населени места. Средствата се набират изцяло от дарители, които подкрепят благородната кауза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button