Хасково

Борисов даде рамо на повторното отваряне на медицинския

Проф. Иван Станков

Проф. Иван Станков

Премиерът Бойко Борисов обяви, че подкрепя повторното отваряне на медицинския колеж в Хасково. Той направи изказването си по време на откриването на новите производствени мощности в бирената фабрика край града.

Заедно с ректора на Тракийския университет ще обсъдим въпроса и се надявам още тази есен първите студенти да са факт, заяви Борисов.

По-късно ректорът на университета, чийто филиал ще бъде колежът – проф. Иван Станков обясни, че в Хасково ще се обучават 320 бакалаври. Всяка година трябва да се приемат по 50 медицински сестри и 30 акушери.

Не мога да си обясня защо предишното правителство и тогавашният образователен министър Даниел Вълчев са решили да закрият филиала в Хасково, заяви проф. Станков.

Фани Христова, архив

Фани Христова

Основен двигател на идеята за възстановяването на колежа е депутатът Фани Христова. Тя припомни, че документацията е готова и предстои решението да бъде гласувано от Министерски съвет и в парламента.

Христова си спомни с умиление годините, когато е работела като медицинска сестра в хасковската болница. И до днес тя сама поставяла инжекции и правела превръзки на семейството си, когато се наложи.

Аз съм убедена, че колегите трябва да останат в нашата страна, защото имаме нужда от тях. Заплащането действително не е адекватно, но се надявам, че това ще се промени, заяви Христова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
леле-мале
леле-мале
11.05.2011 19:28 19:28

Ползата за Стара Загора и Тракийския университет е оче*ийна,но Хасково е със замиращи функции заради разбирането за 6 административни града,където се изливат пари.
Хасковските депутати да се ангажират с развитието на собствения си град-ама май повечето са си сменили жителството и гледат кой в София,кой в Брюксел

beb
beb
11.05.2011 21:51 21:51

Страхотно отново градът ни ще се пълни със студенти! Браво на Фани Христова

med sestra
med sestra
11.05.2011 22:22 22:22

БРАВО ФАНИ!ГРАДЪТ ЗАСЛУЖАВА ТАКИВА ДЕПУТАТИ КАТО ТЕБ!ЕТО ЕДНО ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ-БРАВО В ГРАД В КОЙТО ИМА УНИВЕРСИТЕТ ИМА ЖИВОТ ИМА МЛАДИ ХОРА

delcheva
delcheva
12.05.2011 9:32 9:32

Една утвърдена институция като Медицински колеж заслужава да продължи по своя път. Благодаря на ГЕРБ в лицето на Фани Христова.

Juliana
Juliana
12.05.2011 9:53 9:53

Страхотно! Нека в града има живот. Напоследък малко хора се грижат за младите и надеждни кадри, които бягат. Дано отварянето стане действителност и да се даде тласък на областта.

цанкова
цанкова
12.05.2011 12:00 12:00

Медицинският колеж беше реномирано учебно заведение. Невероятно е , че отново ще отвори врати благодарение на един човек, който е бил отличен студент точно тук и уважаван и обичан преподавател.
Адмирации за народния представител от ГЕРБ – Фани Христова.

Анонимен
Анонимен
12.05.2011 13:49 13:49

Всичко БЕШЕ.
А сега-какви млади,какви 5 лева.Проблемът е,че няма перспектива за след училището.Много от завършилите медицински колеж не работят тази професия заради ниското заплащане,другите си стегнаха куфарите.
В Хасково няма икономика и затова всеки се ориентира към София или извън страната.Така населението намалява ,а за малко население нито ще има инвеститори,нито ще са необходими болници,камо ли медицински колеж.
Ей на-и Фани завършила медицинския колеж,но никога не е работила.Причината е,че по онова време,ако не си приет да следваш в годината на завършване на гимназия,искаха 8 месеца трудов стаж,който се избягваше чрез влизане в медицинския колеж или друго учебно заведение за средно специално образование или т.нар.“полувисши кадри“

Back to top button