Хасково

Възпитаниците на езиковата сред най-добрите немскоговорящи в Европа

Ученичката с най-висок успех на изпита Росалина Тодорова получи подарък от Кармен Шмит

Ученичката с най-висок успех на изпита Росалина Тодорова получи подарък от Кармен Шмит

Дванадесетокласниците от хасковската езикова гимназия са сред най-добрите немскоговорящи в Европа, стана ясно от поздравителния адрес на министъра на образование Сергей Игнатов до ръководството и учениците на училището. Приветствието бе прочетено от началника на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов тази вечер на церемонията по връчването на немските езикови дипломи.

31 дванадесетокласници от гимназията с профил „Немски език“ получиха шпрахдипломи. Връчи им ги  консултанта по немски за региона и председател на изпитната комисия за Хасково Кармен Шмит. Тя съобщи, че 776 ученици от България тази година са държали изпит за придобиване на немската езикова диплома. 664 от тях са издърали препитването, а 55% от тях са показали една много висока степен на владеене на езика. Това е причината българските ученици да са първи в Европа и втори в света.

„Това, което направихте тази година е изключителен успех за гимназията в навечерието на 40-годишнината й“, каза  директорът Пенка Делиева. Тя припомни, че училището работи по програмата за подготовка за немската езикова диплома DSD от 1995 година. Две години по-късно първият випуск е получил такива сертификати. След церемония тази вечер броят на възпитаниците на езиковата гимназия, които могат да се похвалят с шпрахдипломи са 423.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nonoto
nonoto
12.05.2011 11:03 11:03

Bravo ,Sau4enici !!!! Prodaljavaite v sa6tiq duh !

Анонимен
Анонимен
12.05.2011 11:43 11:43

ПИТАЛИ УЧЕНИК ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ ПО НЕМСКИ ЕЗИК:КАК Е МАЛКОТО ИМЕ НА ХИТЛЕР,А ТОЙ ИМ ОТГОВОРИЛ,ЧЕ Е ХАЙЛ….

nasko
nasko
13.05.2011 16:21 16:21

golemi pichove

мо
мо
13.05.2011 21:30 21:30

Ами да, който иска да учи може и да го стори, колкото и да не искат да ни слагат в сметката. Само така нашите, натрийте им носа на всички високомерковци.

Back to top button