Хасково

Един месец кандидатстват за съдебни заседатели в Хасково

До 4 август продължава кандидатстването за съдебни заседатели в Хасково, съобщават от общината.

Местата в съда са 40, като 27 от тях трябва да бъдат предложени от Общински съвет – Хасково. Мандатът на сегашните заседатели изтича, а новите ще са с мандат 2023 – 2027 г. Документите се подават в стая 205 на втория етаж в сградата на общината.

Кандидатите трябва да са на възраст от 21 до 68 г. с настоящ адрес в общината, с най-малко средно образование, да не са осъждани, да не страдат от психически заболявания. Те не трябва да са съдебни заседатели в друг съд, да са общински съветници, участници в ръководството на политически партии, служители в съдебната система. Съдебните заседатели не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата към Окръжен съд – Хасково.

Най-малко 10% от хората в списъка трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button