Регион

Мобилен рентген снима пациентите в димитровградската болница

Пациентите в димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина“ вече ще бъдат снимани с рентген без да се налага да се разхождат или да бъдат транспортирани. Лечебното заведение е оборудвано с нов мобилен дигитален рентген.

Апаратът е с ширина едва 65 сантиметра, което позволява безпроблемно да се мести в стаите и да се позиционира под болнични легла. Освен това може да работи и на батерия, съобщават от Община Димитровград.

„За нас е изключително важно, че когато пациент, който е трудно подвижен и се нуждае от рентгеново изследване, няма да се налага да бъде преместван. Така и потоците няма да се смесват“, каза рентгенологът д-р Вълчо Митрушев.

БолницаТепърва предстои персоналът да бъде обучен да работи с нови апарат. Успоредно с това по същия проект ще бъдат подменени и 50 легла. Очаква се и нов стерилизатор и оборудване за окомплектоване на болничната лаборатория, заяви кметът Иво Димов.

БолницаУправителят на болницата д-р Алдин Карагьозов допълни, че подмяната с нов парно-вакуумен стерилизатор ще свали разхода на ползваната досега електроенергия 10 пъти. Той се надява и повече млади специалисти да проявят интерес за работа в болницата. За последните 8 месеца има новоназначени четирима лекари и 10 медицински сестри и специализиран болничен персонал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button