Регион

15-годишен простреля жена с ловна пушка

ПолицияДимитровградски тинейджър простреля в бузата с ловна пушка 54-годишна своя съгражданка. По думите на пострадалата тя минавала покрай блок на улица „Патриарх Евтимий“, когато изстрел от пневматично оръжие я улучил в областта на дясната буза. 

Жената подала сигнал за инцидента вчера около 13 часа в дежурната част на димитровградското полицейско управление. Разследващите установили, че е стреляло непълнолетно момче, което се целело от балкона на жилището си в дърво, а жената попаднала случайно на пътя на сачмата. 

Пневматичната пушка, калибър 5,5 мм без фабричен номер и търговски обозначения за произход, е предадена доброволно на полицаите от бащата на стрелеца заедно с 171 броя сачми – съобщиха от областната дирекция на МВР.

Родителят обяснил, че е купул оръжието преди около 6 години от непознато лице на Неделния пазар в града. На бащата е съставен акт по Закона за боеприпасите и взривните вещества. На пострадалата димитровградчанка е оказана първа помощ в местната болница, след което е откарана в Пловдив за изваждане на сачмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button