Регион

Холандският евроминистър разгледа ГКПП-то, не поиска да коментира Шенген

Бен Кнапен и Димитър ГеоргиевХоландският министър по европейските въпроси и международното сътрудничество Бен Кнапен посети днес граничния пункт Капитан Андреево, където се запозна с работата на граничните служби.

Впечатлен съм от техническото оборудване, с което разполагате и от доброто сътрудничество с Фронтекс, заяви след обиколката министърът. Той обаче отказа коментар на въпроса доколко България е готова за Шенген, както и за дискусиите за възстановяване на границите в пространството.

Заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев коментира, че проверките се организират, за да могат представителите на държавите, които имат колебания за членството ни в Шенген, да се запознаят на място с постигнатото.

Посещението на границата днес съвпадна с поредното километрично струпване на камиони преди Капитан Андреево.

Вижте видео репортаж от инспекцията на граничния пункт

 Бен Кнапен и Димитър Георгиев  Бен Кнапен

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ATILA
ATILA
12.05.2011 17:23 17:23

Добре, че не е посетил ГКПП Калотина, че тогава щяхме да видим ШЕНГЕН, по същия начин, както гледахме уволнението – „през крив макарон“….
Как не ги е срам нашите държавници – Калотина е на 40 минути път от София и прилича на вход за КОНЦЛАГЕР.
В казармата началникът на поделението казваше, че КПП-то е лицето на поделението – по същата логика ГКПП-то е лицето на държавата.
За ЛЕНТЯИТЕ-ДЕПУТАТИ ще се строи нов луксозен коптор, а как изглеждаме в очите на чужденците и туристите „никой не го е еня“……..

Back to top button