Любопитно

Над 200 се включиха в играта „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“

Близо 30 деца посетиха днес сградата на общината, като част от опознавателната образователна игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“, съобщават от кметството.

Децата бяха посрещнати от кмета Иво Димов, който им разказа за общината и показа различните зали и своя кабинет. Децата с любопитство разгледаха Заседателната зала, зала „Гросето“, както и Ритуалната зала, където се сключват гражданските бракове.

Игра„За първите 5 дни от старта на играта са раздадени над 200 книжки за печати. Интереса е много голям. Освен трите велосипеда, които сме предвидели да бъдат теглени със жребий на празника на града за участниците, вече има и четвърти велосипед. Той е от възрастен дарител, като подкрепа за инициативата“, каза директорът на Детски и младежки център Евгени Пенев.

ИграОбразователната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“ се провежда през летния период до 31 август. Проектът е финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“ и е насочен към децата и младежите. Предвидено е да бъдат посетени 7 знакови обекта в града, от които да се получат печати върху специално подготвена за целта книжка – Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“, Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, НАОП „Джордано Бруно“, Общинска администрация и ОП „Детски и младежки дейности“.

ИграВсеки участник избира сам последователността на обектите, които трябва да посети. Желаещите да се включат в играта могат да получат от сградата на Детски и младежки център книжката „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“, в която са включени обектите.

Игра

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button