Хасково

Готвят проекти за защита от наводнения в Хасковска област

Проекти по корекция на реките за превенция от наводнения и плавен екологичен преход към нисковъглеродна зелена икономика обсъдиха на среща областните управители на Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград.

Четирите областни администрации ще подготвят съвместни проектни предложения за кандидатстване по програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция. Срещата се проведе в Смолян, където домакин бе областният управител Емил Хумчев. Участваха областният управител на Хасково Катя Панева, областният управител на Благоевград Валери Сарандев, Юлия Чортленева и Явор Руженов – заместник-областни управители на Кърджали и Смолян, както и експерти от четирите администрации.

Това бе първа от поредица срещи, с която стартира подготовката за разработване на обсъдените предложения, допълват от областната администрация.

Проекти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button