Хасково

Посрещнаха кандидат- гимназисти с вкусотии

Ден на отворените врати в ПГТУченици от училищата „Св. Климент Охридски“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Любен Каравелов“, училището в с. Войводово бяха сред първите дошли на Деня на отворените врати в гимназията по туризъм „Александър Паскалев“ днес.

Професионалното училище представи пред седмокласници и осмокласници специалностите си за предстоящата учебна година в специално подредени за целта шатри. Присъстващите имаха възможност да опитат от приготвените пред тях вкусотии и коктейли. Новите две специалности за тази година са „Кетъринг“ и „Организация на туризма и свободното време“.

„Гимназията по туризъм е училище с утвърден собствен облик и авторитет. Това е първото училище в България със сертификат за мобилност, както и училището с най-много сертификати за работа по международни проекти„, подчерта директорът Пенка Георгиева. Вече осем години на учениците се осигурява лятна международна практика в различни европейски страни.

На 5-ти юни в гимназията ще пристигне сеньор експерт Джордж Мединг от организацията SES, който в продължение на месец ще обучава преподаватели по готварство и кетъринг. Дейността на тази организация е германски експерти от различни области да оказват безвъзмездно експертно съдействие на български организации за повишаване на конкурентноспособността им.

 Ден на отворените врати в ПГТ  Ден на отворените врати в ПГТ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button