Хасково

10 абитуриенти санкционирани, полицията засилва контрола по баловете

АбитуриентиДва фиша и осем акта по Закона за движение по пътищата са съставили до днес хасковските пътни полицаи на абитуриенти и техните спътници. Част от санкциите са заради подаване на зрелостниците извън автомобили по време на движение, останалите са за използване на безпричинен звуков сигнал по улиците. 

Въпреки мерките, които полицаи, педагози и родители вземат по време на баловете, всяка година се случва инцидент, свързан с младежка самонадеяност и желание за себеизява, накърнено честолюбие, неумение за справяне в конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол след употреба на алкохол – предупреждават от областната дирекция на МВР. Инцидентите обикновено стават в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта с приятели и познати извън кръга на съучениците си. 

От полицията съветват: При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен. Вие също не шофирайте в нощта на бала. Дори и да не сте употребили алкохол, празничната еуфория ще отслаби контрола Ви и може да ви провокира към движение с висока скорост и рискови маневри. По-добре ползвайте такси. Не се качвайте в кола с повече хора от определения брой места. Возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила е извънредно опасно и ще бъде строго санкционирано от пътните полицаи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Yanko Banite
Yanko Banite
13.05.2011 14:40 14:40

Sachanaaaaa 😀 12v kasameeee 😀

Nesho
Nesho
14.05.2011 17:32 17:32

ekare gi nay luditee weee

Back to top button