Регион

Откриха ниви с канабис край Меричлери и Ябълково

Две ниви с канабис са открити в землищата на Маричлери и село Ябълково, община Димитровград, съобщават от полицията.

Вчера около 19 часа криминалисти са попаднали на нива с канабис с площ около 460 кв. м. до река Меричлерска. Около нивата, разположена в гориста местност, били наредени бидони с вода, туби с препарати, инструменти, маркучи, водни помпи.

КанабисНа място били двама мъже, които полагали грижи за растенията. Те направили опит да избягат от полицаите, но са задържани. Единият е на 59 г. от Харманли, а другият е на 43 г. от Димитровград – познайник на полицията. Те са направили самопризнания. Иззети са 343 култивирани конопени растения с височина от 80 до 110 см.

КанабисВ землището на село Ябълково пък е била проверена земеделска нива, собственост на фирма с разрешително за отглеждане на канабисови растения. То е издадено от земеделското министерство.

В присъствието на единия от собствениците – 41-годишен хасковлия, полицаите са установили, че няма физическа охрана на нивата и липсва изградено видеонаблюдение. Освен разрешителното, собственикът не е предоставил други задължителни документи – удостоверяващи качеството на посевния материал, фактури за закупуване на семената, заявление за вземане на проби от растенията, копие от опаковките на семената, справка за извършена сеитба.

Иззети са 2 987 култивирани конопени растения, разположени в 80 реда с различна дължина, които са изпратени за експертиза за съдържанието на тетрахидроканабинол в тях. Оказало се, че в 210 от растенията, съдържанието му е над допустимото.

Вчера в Симеоновград пък е заловен 25-годишен с малко количество марихуана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.07.2022 9:56 9:56

Имената на собственика на нивата

Back to top button