Хасково

„Баницата на баба“ за Нощта на музеите в Димитровград

ImageДо 1:30 през нощта ще посреща посетители утре Исторически музей- Димитровград. Инициативата е по повод 18-ти май- Международния ден на музеите, информират от община Димитровград.

Културното средище ще отвори врати утре в 9 часа с играта „Намери посланието“, организирана от Общинско предприятие „Детски и младежки център“. Пред музея ще се организира лятна читалня. Зала „Археология“ ще бъде посетена в 12.30 часа от туристическите клубове в Димитровград и Кърджали. 

В 18:00 часа ще започне концерт на Забавно-духов оркестър. В програмата са включени още програма на учениците от СОУ „Васил Левски“-Димитровград, конкурс „Баницата на баба“, концерт на акустично джаз-трио и на рок група Sheffle

Посетителите ще могат да наблюдават и изработването на дърворезба от местни майстори. Организирано е и детско художествено ателие. В 21.30 ще започне демонстрация на астрономическа обсерватория „Джордано Бруно“ на тема „Астрономията-наука от древността“. В изложбената зала на музея ще бъде прожектирани филми и презентации от фондовете му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button