Хасково

Хасковски фармацевти търсят областния за съдействие

Връчването на декларациятаАптеката не е магазин и в нея искаме да работят само хора с фармацевтично образование, които да осъществяват преките контакти с пациентите“, заяви заместник- председателят на Регионална фармацевтична колегия Анушка Найденова.

Това стана по време на връчването на протестната декларация от местната колегия с основните им искания срещу проекта за промени в Закона за лекарствените продукти на областния управител Румен Данев.

Дори и продажбите на козметика трябва да се осъществяват от специалисти с фармацевтично образование, защото с продажбата се дава и съвет, уточни Найденова и допълни, че не са срещу работата на неспециалисти в аптеката, но те да се занимават само с подреждане, етикетиране и други дейности, при които няма пряк контакт с пациентите. От колегията връчиха на областния управител и плакат, който е залепен на протестиращите аптеки. 

„Ще се запозная с декларацията и ще е я предам на депутатите, които да я внесат в съответните комисии в Парламента“, каза от своя страна Румен Данев.

Анушка Найденова допълни, че фармацевтите вече имат диалог с правителството и съответната парламентарна комисия, но ако исканията им не се изпълнят, ще се включат в националния протест пред Министерски съвет на 17-ми май. Аптеките в Хасково обаче няма да затварят врати, заявиха фармацевтите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button