Хасково

Малчугани рисуват и свирят за Деня на музеите и галериите

ХепънингаХепънинг за деца и възрастни организира хасковската художничка Мара Латева в галерия „Модулор“. Поводът е „Нощта на музеите и галериите“, който се отбелязва днес. Десетки деца дойдоха, за да се забавляват. 

С интерес рисуваха, а Мара Латева им показа техниката „монотипия“, която представлява рисуване върху стъкло и след това отпечатване върху мокър лист. Освен до боите дошлите на хепънинга се докоснаха и до най-старото пиано в Хасково. На него малките пробваха да изсвирят „Мила моя мамо“, впечатлени от изпълненията на ученичката от хасковската езикова гимназия Дани Стоянова.

Дани Стоянова Галерия „Модулор“ ще остане отворена за хасковлии до 22 часа тази вечер, като вторият хепънинг ще започне в 17 часа.
С удължено време ще работи и Музеят на тракийското изкуство в Александрово днес.

Посетителите на Регионалния исторически музей в Хасково ще могат да разглеждат двете постоянни експозиции, както и гостуващите изложби от Варна и Чипровци чак до 1 часа през нощта

В 19 часа в двора на музея ще има концерт на вокалната формация „Лотос бял“ и на балет „Танагра“. Галерия „Форум“ ще направи мултимедийна  презентация на творби от фонда на Градската галерия „Атанас Шаренков“. Музикалния фон ще осигури китаристът Митко Русев.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button