Хасково

Обявиха конкурс за 20 войнишки длъжности в Хасково

Конкурс за заемането на 20 войнишки длъжности в хасковското военно формирование е обявен от командира на Сухопътните войски. Общо свободните места в гарнизоните в София, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен и Мусачево са 265.

Длъжностите в Хасково са за шофьор-агрегатчик, двама младши оператори на комуникационни системи, четирима помощник-гранатометчици, младши кабелен монтажник, двама младши механици-водачи, четирима на номер от разчет, четирима младши мерачи на картечница, младши шофьор, майстор по ремонта на вещево имущество. Кандидатите трябва да имат средно образование.

Срокът за подаване на документите чрез структурите на Централното военно окръжие е до 26 август. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване. Съгласно Закона за резерва на въоръжените сили, при равен бал на по-предно място се класира кандидат, подписал договор за служба в доброволния резерв. Конкурсите ще се проведат по график във военните формирования от 8 до 21 декември.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса, се приемат, ако към датата на приемането не са навършили 40 (41 или 44) години, в зависимост от това дали вече са изпълнявали военна служба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button