Хасково

Хасковска фондация „отсвири“ безплатните прегледи за СПИН

Демир Антонов

Демир Антонов

Хасковската фондация „Толерантност и взаимопомощ“ не извърши безплатните и анонимни изследвания за СПИН в кв. „Изток“ в Димитровград. Те трябваше да се проведат днес от 17:00 часа по повод 15 май – Международния ден за съпричастност към жертвите на ХИВ/СПИН. Оказа се обаче, че мобилен екип от неправителствената организация не бе изпратен. „Отказахме се“ – само това заяви в телефонен разговор за Haskovo.info Светлана Серафимова от фондацията, която се подразни от обаждането ни.

„Тази фондация явно само прибира пари по някой проект„, коментира Демир Антонов от кв. „Изток“, който неволно стана свидетел на телефонния ни разговор със Светлана Серафимова. Мъжът бе категоричен, че ромите са отворени за такива прегледи, тъй като кварталът им е отделен от града и жителите му са бедни и нямат пари за да идат на лекар. Той припомни, че през февруари мобилен екип е правил прегледи за туберкулоза в ромския квартал и тогава над 300 човека доброволно са отишли, за да бъдат диагностицирани. 

Haskovo.info научи, че местната фондация „Толерантност и взаимопомощ“ е една от утвърдените неправителствени организации за под-получатели от Националния координационен комитет за борба със СПИН по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“. Нейната дейност е свързана с компонент 5 „Намаляване на уязвимостта към ХИВ на хората от ромска общност, които са в най-голям риск (15-25 г.) чрез увеличаване на обхвата на групата с услуги за превенция и насочване, базирани в общността.

Същата тази фондация е една от 15-те в страната, която през ноември 2009 година е получила дори автомобил от Министерството на здравеопазването с цел да бъде улеснена работата й на терен за предоставяне на индивидуална помощ за хора в най-голям риск от инфектиране с ХИВ и за мотивиране на целевите групи за ползване на услуги по превенция на ХИВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Angela
Angela
15.11.2014 15:49 15:49

Има много съмнения за лечение на ХИВ СПИН, аз също съм се съмнявал, но сега аз имам вярват, че чудото получих също може да бъде от полза за света. Моето име е Ангела моя имейл е angelafreemane@gmail.com Живях с тази смъртоносна болест за повече от една година, съпругът ми откри, че и двамата бяхме HIV позитивен. Ние се опитваме с всички възможни средства, за да живеем живота си, независимо от това нещо в тялото ни е само, когато сме попаднали на тази мощна билкар, който той описва лек. В началото бяхме по-скептично, но съпругът ми настоя да го пробвам и си поръчахме за някои от неговите билки и няколко седмици след приключване на процеса, поради това билкар, отидохме за тест, тъй като ние също каза, ние бяха залети щастие, когато получих резултатите в клиниката. Скоростта на вируса в организма и падна след няколко седмици са напълно излекувани. Ние също попита защо той не дойде на света той е лек и той каза, че е направил през 2011 г., но бе отхвърлен от международната научно-изследователски екип. Най-важното нещо е да бъдат излекувани, ако искате да знаете за този билкар повикване +2349032913215 или по електронна поща: odincurahiv@gmail.com или odincurahiv@outlook.com

Back to top button