Любопитно

Клуб „Иван Николов“ на страниците на нов литературен алманах

Съюзът на народните читалища издаде литературен алманах, с който отбелязва 165-та годишнина на общонародното читалищно дело. Авторите са творци – членове на литературните клубове при народните читалища от цялата страна.

Хасковска област е представена от Литературния клуб „Иван Николов“ в димитровградското село Горски извор. Публикувани са творби на д-р Драгомир Мирчев, Вили Ро, Жеко Димитров, Галя Карааргирова, Мариана Ангелова, Антонина Димитрова, Борислав Белев, Йордан Кирев, Тодорка Николова, Бояна Драгиева. Съгласно регламента авторите сами са направили селекцията и са предложили най-добрите си произведения.

АлманахНа страниците на алманаха председателят на клуба Тодорка Николова накратко разказва за историята на клуба, основан през 2000 г. в памет на родения в Горски извор именит поет и преводач Иван Николов. Клубът, който е инициатор на традиционния Международен поетичен фестивал „Есенни щурци“, привлича все повече поети от България и чужбина. Той е гордост на читалище „Пробуда 1896“, се казва в решението на Общинския съвет в Димитровград, удостоил културната институция в Горски извор с почетния знак на общината.

Новият литературен алманах е сполучливо илюстриран с рисунки на участници в читалищни школи по изобразително изкуство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button