Регион

Отпускат до 5 000 лв. за облагородяване на градинки в Димитровград

За дванадесета поредна година община Димитровград обявява конкурс за граждани за облагородяване на междублоковите пространства, съобщават от кметството.

Срокът за подаване на проектите е до 31 август, а одобряването им ще стане до 10 дни. Хората трябва да са регистрирани по Закона за управление на етажната собственост.

Дейностите по проектите, които ще бъдат финансирани могат да включват почистване и възстановяване на неподдържани терени, озеленяване, създаване на зони за отдих в междублокови пространства, монтаж на беседки, пейки, кошчета за отпадъци, детски съоръжения, спортни съоръжения и друга паркова мебел. Недопустими за финансиране дейности са подмяна на настилки около жилищни сгради, изграждане на паркинги и други строителни дейности.

Най-добрите проекти ще бъдат финансирани от общината на стойност до 5 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени от общината на домоуправителите след приключване и одобрение на дейностите по проектите, и отчитане с необходимите документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button