Спорт

За ЧРД Григор игра само 19 минути

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров, който днес навършва 20 години, не успя да си подари победа за рождения ден.

Най-добрият играч в историята на българския тенис продължава да се изкачва в световната ранглиста, където записа ново рекордно класиране при мъжете – № 63. За съжаление обаче Григор няма да прибави нови точки от участието си в стартиралия във френския град Ница турнир с награден фонд 450 000 евро.

Днешният му мач от първия кръг на основната схема срещу испанеца Пабло Андухар продължи само 19 минути, след което хасковлията се отказа при 5:0 за съперника му. По всяка вероятност става въпрос за контузия или друг здравословен проблем. Каквато и да е причината за прекратяването на мача от страна на Димитров тя буди основателна тревога, тъй като идната седмица хасковлията трябва да стартира на „Ролан Гарос“.

Haskovo.info припомня, че Григор загуби напълно неочаквано последния си мач от чаланджъра в Прага, където негов съперник бе 338-мия в света Денис Бльомке. Въпреки че разгроми германеца с 6:1 в първия сет, най-добрият ни тенисист необяснимо се срина и загуби следващите две части с 3:6, 0:6.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button