Регион

Изчезна стоката на два камиона преди да стигнат Капитан Андреево

Стоката на два камиона, пътуващи от Германия за Турция, е изчезнала преди те да стигнат ГКПП „Капитан Андреево“. От Агенция „Митници“ разследват отклонен транзит на стоки, предназначени за химическата промишленост, хранителни добавки и бентонит на обща стойност 142 505 лева.

Шофьорът на единия товарен автомобил е декларирал, че превозва стоки, за които е представил фактура и митническа декларация. При претегляне на камиона електронната везна отчита 11 550 кг. по-малко тегло от декларираното по документи.

При последвалата митническа проверка, включително с рентген, митничарите са установили, че в товарното помещение на камиона липсват описаните по документи 8 400 кг. препарати за химическата индустрия и 3 150 кг. хранителни добавки.

При втория случай водачът е представил документи, че превозва 24 308 кг. бентонит. Проверката е установила, че липсват 4 124 кг. от стоката.

На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button