Хасково

Д-р Еленски: Проблеми в съдебната медицина има, но не стачкуваме

д-р Христо ЕленскиВариантът проблемите в съдебната медицина да бъдат решени е тя да бъде отделена като самостоятелна структура към Министерството на здравеопазването. Мнението е на единствения в хасковска област съдебен лекар д-р Христо Еленски.

Според Еленски в момента съдебната медицина в България е доведена до прага, под който няма как да функционира. Отделенията сега са част от болниците, които пък не получават пари за издръжката им. В същото време хонорарите са малки, а контрол на работата няма.

Една бъдеща самостоятелна структура с регионални подразделения ще допринесе за създаване на добра организация и решаване на голяма част от проблемите в сектора.
Една от първите стъпки в посока подобряване на работата е бъдещият стандарт за съдебната медицина, който трябва да бъде готов до есента. Няма как обаче нещата да се случват ако дебатите не се водят между експерти, както е сега, коментира д-р Еленски.

Нито аз, нито колегите ми в другите области стачкуваме, заяви съдебният лекар по повод протеста на съдебните медици във Варна, които спряха работа. Според него там нещата са различни и не бива личните проблеми да се представят като национални.

Още за проблемите в съдебната медицина и мнението на хасковския съдебен лекар вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запознат
запознат
17.05.2011 13:16 13:16

защо съдебната медицина да е сруктура към мз? Нека да си я вземе следствието да си я организира ,да си плаща екпертизите ,да си плаща консумативите и разходите. Съдебната медицина не е необходима на лечебните заведения! На когото е необходимост да я ползва и да я издържа! На лечебните заведения е необходима патоанатомия.

Back to top button