Хасково

Вещо лице от София се произнася за намалената такса смет

Димо Маринов4 621 000 лева са събраните данъци и такси до края на април, съобщи директорът на общинската проходна дирекция в Хасково Димо Маринов.

Сумата представлява 34% от годишната задача и е близо до събраното през същия период на миналата година. От данъци върху недвижимо имущество са постъпили 1 147 000 хиляди лева, от МПС – 847 000 лева, от такса битови отпадъци – 2 384 000 лева. Отстъпката, ползвана от фирми и граждани, внесли задълженията си в определения срок, се равнява на 283 000 лева.

На 29 април е отбелязан абсолютен рекорд за последните десет години – само в този ден в касата са внесени 176 000 лева в брой. Събираемостта е добра и през май. В резултат на работата на публичните изпълнители върви и погасяването на просрочени задължения, допълни Димо Маринов.

Вещо лице от София ще се произнесе за размера на таксата за битови отпадъци за 2011 година, приета от Общинския съвет, каза още Маринов. Оспорването на този размер от общинската администрация се решава в съда. В случай, че остане по-ниският размер на такса битови отпадъци, гражданите няма да бъдат ощетени, категоричен бе Димо Маринов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button