Любопитно

Откриха Дните на студентската поезия и проза в Хасково

Дните на студентската поезия и проза бяха открити днес с посещение на участниците в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и Регионалния исторически музей в Хасково.

Двудневното събитие се организира от Народно читалище „Светлина – 1926“ – село Въгларово и Студентски клуб „Проф. д-р Асен Златаров“. Целта е да се насочи вниманието на студентската общност към селските читалища, като съчетаят в себе си не само читалищна дейност, но поезия, проза и туризъм. В инициативата се включват 10 студенти от Хасково, Кърджали, Стара Загора, Варна и София, които се обучават в различни университети и специалности и имат интерес към поезията и прозата. Хасковските участници са Антон Атанасов, Генка Василева и Деница Мешова.

СтудентиВечер на студентската поезия и проза ще се проведе от 18 часа в камерната зала на читалище „Заря“. В музикално-поетичния рецитал ще се включат студенти и ученици, а водеща е Милена Мерджанова.

В събота програмата продължава от 9 часа в Народно читалище „Светлина – 1926“ в село Въгларово, където ще има лекция за дейността на читалищата в България „Читалище мое, моя любов!“. Слово ще изнесат Руска Митева, Станка Стоянова и Милена Мерджанова.

От 9:45 часа следва дискусията „Среща на поколенията“ за предизвикателствата пред съвременните български творци с поети от региона на Източните Родопи. Модератор е Станка Стоянова. Малко преди обяд събитието ще бъде закрито с връчване на сертификати на участниците.

Проектът се финансира по програма „Културни инициативи“ на община Хасково. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button