Регион

Хванаха камион с цигари на гръцката граница

Снимка Агенция МитнициМалък бордови камион, пълен с контрабандни цигари, е задържан на граничен пункт Капитан Петко Войвода край Свиленград, съобщават от Агенция Митници.

Камионът е спрян за рутинна проверка снощи. При огледа митническите служители забелязали несъответствие между дълбочината на товарния отсек и дължината на ремаркето. Установено е, че фалшива преграда отделя около метър и половина от дължината на товарното помещение, а тайникът е запълнен с цигари от поне две марки, на стекове и опаковани в нестандартни кашони.

От хасковската дирекция на МВР съобщиха, че задържаните цигари са 54 320 кутии. Антимафиоти от Хасково и Бургас са установени мъж на 41 години от Албания и 39-годишна бургазлийка, контролиращи пратката от Гърция за България. Те са задържани заедно с 45-годишния шофьор в хасковския арест.

Междувременно при продължаващите рутинни проверки на преминаващия поток автомобили и пътници през „Капитан Андреево“ за три дни митничарите са задържали 4778 кутии цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button