Регион

Областният управител стана заинтересована страна по делото на ТЕЦ-а срещу РИОСВ

Хасковският административен съд отложи делото, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград против заповедта на директора на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова за неговото затваряне от 21 април.

От Екоинспекцията спряха горивна инсталация за производство на електроенергия до нейното ремонтиране, така че да не замърсява въздуха. Имаше протести на работниците в ТЕЦ-а.

В началото на юни Върховният административен съд разреши на централата да работи до решаване на делото по същество в ХАС. На 9 юни ТЕЦ-ът заработи, имаше протест на граждани и проверки на РИОСВ. След няколко дни предприятието спря за ремонт.

Днешното отлагане на делото по същество е заради постъпило становище за конституиране на областния управител Катя Панева като заинтересована страна. Искането е уважено от съда.

Следващото заседание ще е на 4 октомври, допълват от Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button