Хасково

Удостояват лекар и директор с Почетния знак на Хасково

Д-р Янчо Делчев и Костя Хърсева да бъдат удостоени с отличието „Почетен знак на Хасково“ предлага председателят на общинския съвет Таня Захариева за юлската сесия.

В общинския съвет са постъпили предложения от инициативни комитети и подписка на граждани за удостояване на д-р Янчо Делчев – акушер-гинеколог в София с над 30 г. стаж в областта на медицината и Костя Хърсева – първи директор на ЦДГ №10 в Хасково със званието Почетен гражданин на Хасково, се казва в докладната.

Комисия е разгледала предложенията и е предложила на председателя на общинския съвет двамата да получат почетния знак. Мотивите са, че д-р Делчев има заслуги в сферата на здравеопазването на страната, но няма преки заслуги за Хасково. Костя Хърсева като първи директор на детската градина, има заслуги за нейното развитие, но те не са „изключителни заслуги“, според Правилника за почетните отличия и звания на Хасково и за реда за присъждането им. В списъка от инициативни комитети и за двамата кандидати има подписи на хора, които нямат отношение и компетентност в съответната област, се казва още в докладната записка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданка
Гражданка
23.07.2022 15:19 15:19

За протокола:
Към днешна дата – все още единственият лекар от Хасково, спечелил първо място на националния конкурс “ Млад медик“!

Извор Хулс
Извор Хулс
23.07.2022 15:53 15:53

На приятелски начала да раздаваме почести. Не става ясно как ще се наградят тези хора щом нямат принос за града??? По тази логика Тъпото може да стане почетен на банкя

Back to top button