Хасково

Шапка невидимка и съдийско чукче за абитуриенти в „Паисий“

АбитуриентитеЕдин клас абитуриенти изпрати днес с тържествен концерт СОУ „Паисий Хилендарски“ в Хасково. Нетрадиционният празник изненада приятно 32-мата зрелостници, които получиха подаръци от своя класен ръководител Диана Желязкова

За всеки свой възпитаник тя бе избрала по нещо, което го характеризира. Така дванадесетокласникът, бягал най-много от час, получи шапка невидимка, отличниците – тетрадки, амбициозните – таблица на Менделеев, разбивачите на женски сърца – валентинки от почитателки, защитникът на слабите и беззащитните – футболна топка.

Ученикът с най-силно изразено чувство за справедливост се сдоби със съдийско чукче, а най-големият преписвач в класа – „пищови“ и чанта, в която да ги съхранява. Момчето, което дори и болно, е било винаги на разположение при проблем с компютрите, получи лавров венец и комплект отвертки. Най-големите купонджии бяха изненадани с шапки за парти и тениски като компенсация за изцапаните по време на боядисването на класната стая.

Така с много настроение и сълзи зрелостниците от СОУ „Паисий Хилендарски“ се сбогуваха с училището. „За 8 години станахме едно семейство и заедно се радвахме на победите. Днес пътищата ни се разделят. Помнете, че няма пряк път до мястото, където сте тръгнали, затова дерзайте. Обичайте се и разчитайте един на друг, защото пътят към къщата на приятел никога не е дълъг“ – с тези думи Диана Желязкова се обърна към дванадесетокласниците. След края на тържеството те посадиха туя в алеята на абитуриентите, а на следващите поколения оставиха и „дърво на мечтите“, на което завързаха панделки с имената си.

Image Image
Image Image
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
edna mayka
edna mayka
21.05.2011 9:25 9:25

DIANA JELYAZKOVA- edna dostoyna i uvajavana klasna bladorim ti za grijite koito poloji tolkova godini za nashite desa–-na vsi4ki vipusnisi-uspeh v bideshteto

Back to top button