Хасково

Още 3 200 жители на Хасковска област с персонален код от НАП

3 200 жители на Хасковска област са получили персонален идентификационен код от началото на годината до края на месец юни, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

С активен ПИК разполагат вече десетки хиляди в региона, след като само през 2020 година такъв са пожелали 6 175 души, а през 2021 година – още 6058 души. Повече от 60 са електронните услуги на НАП, които могат да се използват с ПИК.

Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения. Възможно е още да се провери актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения, справки за връчени, получени или подадени документи при проверки и ревизии, за приключили или текущи контролни производства.

С ПИК на НАП могат да се ползват не само електронните услуги на агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button