Хасково

5 207 вече поискаха помощи за отопление в Хасковска област, отказаха на 54

5 207 заявления вече са подадени за отпускане на целева помощ за отопление в Хасковска област, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Сийка Гелева.

Издадени са 647 заповеди за отпускане и 54 за отказ. 4 506 заявления се обработват. Отказите са основно заради по-високи доходи на кандидатите, регистрация като едноличен търговец, прехвърляне на имущество, а един не е имал регистрация в бюрото по труда.

ПресконференцияHaskovo.info припомня, че кандидатстването започна от 1 юли и ще продължи до 31 октомври. Целевата помощ за целия отоплителен сезон е 523.55 лв., като е одобрено изплащането на допълнително 100 лв.

До 15 октомври се приемат заявления за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани за първи път в първи и осми клас за новата учебна година. Помощта е без доходен критерий и се изплаща на два пъти – 50% от сумата, след влизане в сила на заповедта за отпускане, а останалата част – в началото на втория учебен срок ако детето продължава да посещава училище.

Досега са подадени 512 заявления за помощ за първокласници, като има 438 заповеди за отпускане и 4 за отказ. 195 са заявленията за осмокласници, като одобрените са 152, а откази няма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сийка
Сийка
28.07.2022 23:27 23:27

Това са кадрите на ПП. Дами в пенсионна възраст, с високо его и с нулев капацитет! Продължаваме промяната!

Back to top button