Хасково

76 деца започнаха работа в Хасковска област

Разрешения за приемане на работа на 76 непълнолетни са дадени от началото на годината в Хасковска област, съобщи директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

През юни разрешенията са 24, като година по-рано са били 18. Само от началото на юли броят им е 28. Все повече родители питали какво трябва да направят, за да започнат работа децата им. Кирев обясни, че ангажиментът е изцяло на работодателите. Деца се наемат най-често в ресторантьорството, търговията и услугите.

При изключителни случаи се разрешава работа и на талантливи деца под 16 г. – в театъра, киното и музикалните състави. Към момента няма наети деца от Украйна.

През миналия месец от Инспекцията са извършили 104 проверки, при които са констатирани 493 нарушения. Приложени са 477 принудителни административни мерки. Съставени са 29 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 21 за общо 11 940 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button