Регион

Отварят детска педагогическа стая в село Левка

Детска педагогическа стая ще заработи в свиленградското село Левка, съобщават от общината.

За целта на Районното управление на полицията в Свиленград е предоставено подходящо помещение за безвъзмездно ползване за срок от 10 години. То се намира на първия етаж в сградата на кметството в село Левка и ще бъде обзаведено със средства от общинския бюджет.

За първи път се създава детска педагогическа стая в населено място извън общинския център. Село Левка е едно от големите села в общината. В него се намира защитено средищно училище – ОУ „Христо Ботев“, в което се обучават около 150 деца. Общината извозва децата от 12 съседни села. Освен ученици от 1 до 7 клас в него се обучават и деца от 4 до 6 години в две целодневни групи за задължително предучилищно образование.

Предоставянето на самостоятелен кабинет на инспектор детска педагогическа стая в селото ще подпомогне превантивната дейност сред учениците в селските райони на общината. Ще има възможност за индивидуална работа в удобно за местните хора време. Ще се подобри комуникацията с деца в риск от отпадане от училище и техните родители, ще се работи на място с проблемни деца и младежи, както и с деца – обект на престъпно посегателство или малтретиране, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button