Хасково

Център за обществена подкрепа консултира в Бизнесцентър 2

ОткриванетоДа се предотврати изоставянето на деца и настаняването им в институции, превенция на насилието и отпадане от училище са сред основните цели в дейността на открития днес Център за обществена подкрепа в Хасково.

Създаването на центъра е следствие на участието през 2009 г. на община Хасково като партньор по проект „Бъдеще за всички“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От началото на тази година с решение на Общински съвет- Хасково и със заповед на Изпълнителния директор на Агенция „Социално подпомагане“ Център за обществена подкрепа е делегирана държавна дейност. Капацитетът му е 40 потребители, а бюджетът за тази година е малко над 100 000 лв.

5 души е екипът на Центъра. Сред тях има двама психолози и двама социални работници. „Вече реално работим и имаме случаи, препратени към нас от отдел „Закрила на детето“, съобщи директорът на Центъра Христина Кехайова. 

Ползотворна и успешна работа пожела на екипа на центъра заместник-кметът Венко Точевски с уточнението, че дейността им е специфична, но и много необходима, защото ще работят с хора, които трябва да станат част от обществото ни. 

Сред услугите, които ще предоставя Центърът, са още деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции. Освен това в него ще бъдат консултирани семейства в риск, ще бъдат обучавани приемни родители и осиновители, ще се оказва подкрепа на деца с поведенчески проблеми и прояви.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.05.2011 13:25 13:25

Да се внимава да не би тази програма да е само да се осигури работа на няколко красиви и млади жени и да се изцоцат фондове.

Аз
Аз
30.05.2011 19:35 19:35

Яяяя! Тези хубавици са световно неизвестни! Дали ще успеят наистина да помогнат при решаване на проблемите, за които са назначени! Или Община Хасково отново си е назначила свои хора и ще гледа да използва фондовете знаем за какво! Че на тази групичка ли трябваше да се делегира държавна дейност? Някой знае ли ги кои са тези момичета? Кога станаха видни психолози и социални работници???!!

Back to top button