Хасково

Над 2000 деца на Етнофестивал в Минерални бани

ЕтнофестивалБлизо 2000 деца от 18 области на страната и 300 участници от Молдова, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Турция ще участват в етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който ще се проведе на 31-ви май и 1 юни в Минерални бани.

Организатори са КНСБ и Сдружение „Благотворителен фонд проф.д-р Желязко Христов, д.м.“ със съдействието на Министерство на труда и социалната политика и Община Хасковски минерални бани, под патронажа на Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика.

Детският етнофестивал е посветен на 1 юни – Международен ден на детето. Целта му е да покаже колко богата е общата европейска култура с автентичните култури на отделните етноси и националности, съобщават от КНСБ. Изпълненията на децата ще бъдат оценявани от жури в състав хореографите доц. Красимир Петров и Асен Павлов и музиковедите Иван Кумичин и Мария Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button