Хасково

10 трудови медиатори започват работа в областта до дни

Медиаторите чакат за интервюто10 трудови медиатори ще започнат работа в област Хасково в началото на юни. В областния град и Хармнали ще бъдат назначени по трима, а в Димитровград и Свиленград – по двама.

Днес в Бюро по труда – Хасково кандидатите да станат трудови медиатори се явяват на интервю.

137 човека се борят за 10-те места. Основната заплата на одобрените ще бъде 300 лева.

Трудовите медиатори се назначават по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. До 2013 година те ще са ангажирани с работа с уязвимите групи – лица в предпенсионна възраст, хора с увреждания, младежи до 29 години. Основните им задължения ще бъдат да им търсят работа и да бъдат връзката им с бизнеса.

Междувременно от Бюрото по труда в Хасково отчетоха спад на безработицата в областта. През април равнището й е било 9,15%, което спрямо март е с 0,13 пункта по-малко. Най-висока е безработицата в Маджарово – 15,92 на сто, а най- ниска в Свиленград – 7,49%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
симеон хасан
симеон хасан
26.05.2011 17:40 17:40

дръд дрън чи пляс тия ще ми търсят работа

Back to top button