Регион

462 000 лв. ще струва снегопочистването в Ивайловград

Ивайловград е поредната община в Хасковска област, която обяви обществена поръчка за снегопочистване през новия зимен сезон.

Прогнозната стойност е 461 900 лв. с ДДС. От тях 342 400 лева са държавна субсидия, 46 000 лева са преходен остатък от миналия зимен сезон, 68 000 лева са собствени средства от бюджета на общината и 5 500 лева са със споразумителен протокол с АПИ за поддържане на републиканските пътища в чертите на града.

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Едната е за общинските пътища, втората е за улици в града и селата, а третата е за улици, които са част от републиканската пътна мрежа.

При интензивни снеговалежи, придружени с частични снегонавявания на пътното платно, се допуска да се изпълняват само работите по почистването на платното за движение. В тези случаи широчината на почистваното платно за движение по пътищата от първа и втора степен на зимно поддържане може да бъде намалена до 5 – 6 метра за създаване на условия за двупосочно движение с ниски скорости. Отстраняването на снежните маси в краищата на платното за движение се извършва след спиране на снеговалежа, се казва в поръчката.

При силен сняг по пътища от трета степен се допуска снегочистване само на една лента за движение с уширение за разминаване през 200 – 300 м. Пътищата и улиците се считат за изчистени от сняг при не повече от 4 см. снежна покривка на платното за движение, допълват от общината.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 30 август. Срокът за изпълнение на поръчката е 30 април 2023 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button